torstai 14. toukokuuta 2009

Inspiroidu haaste # 53

10 KOHDAN IDEARIIHI

1. Kirjaa 20 aihetta, joista aiot lähitulevaisuudessa skräpätä.

1. Aamu-unisen arkiherätykset
2. Carolan mokkaruudut
3. Farkkutyttö
4. Kuistin tuunaus projekti
5. Työhuone ennen
6. Ja jälkeen
7. Punaiset ballerinat
8. Kesäloman road trip
9. Tikun syöjä
10. Se täydellinen ripsiväri
11. Suomi-Juha-Suomi -sanakirja
12. Miten kivaa onkaan saada postipaketteja
13. Juhan uusi BMW
14. Hercule Poirot
15. Mökin tienviitta
16. Kihlasormukset
17. Ensimmäinen koulupäivä
18. Sanna & Minä vuonna 1990 ja 2009
19. Mikä ilahduttaa minua juuri tällä hetkellä, 25-vuotiaana
20. Professori P

2. Piirrä neljä erilaista mallipohjaa joita tykkäät käyttää tai suunnittelet käyttäväsi.

Mä tykkään käyttää mallipohjia ja suunnitella niitä, vaikka yleensä lopputulos ei olekaan kovin paljoa alkuperäisen suunnitelman mukainen... Varsinkin jos iskee skräppitukos, näillä on taas helppoa päästä alkuun.3. Esittele kaksi aikaisempaa työtäsi ja kerro miksi olet niihin tyytyväinen.

Ensinnäkin pidän aivan valtavasti tämän työn valokuvista ja siitä, että ne ovat passikuva-kokoa. Tämä sivu on myös jo aika sinne päin, mitä haluaisin kuvata omaksi tyylikseni.

Tykkään otsikosta ja vahvoista väreistä, tässä työssä on nyt sitä kaipaamaani kerroksellisuutta. Tätä oli uskomattoman hauska tehdä. Lisäksi tallessa on nyt hauska muisto! =)4. Valokuvaa yhtenä päivänä asioita, joita et todennäköisesti muuten kuvaisi.5. Linkitä jonkun toisen skräppäämä työ ja kerro miksi pidät kyseisestä työstä.

Tässä on sellaista romantiikan tuntua ja hempeyttä joka puree tällä hetkellä. Lisäksi layout on jotenkin uuden ja raikkaan oloinen, koko työ on täynnä pientä ekstraa.

6. Kirjoita journaling, joka sisältää vähintään 100 sanaa. Skräppää sivu myöhemmin.

Se oli lauantai 21. toukokuuta. Me jäätiin Äidin kanssa pois kyydistä Turuntie 3:n kohdalla, kun Iskä ja Juha jatkoivat matkaa rautakauppaan. Tuossa osoitteessa sijaitsee yksi Suomen ihanimmista kenkäkaupoista, Salon Zapato. Kello ei ollut vielä edes kymmentä, kun olimme liikkeen oven takana, mutta ulko-ovi oli kuitenkin auki vaikka sisällä ei ollutkaan ketään.
Hetken kuluttua myyjä tuli esiin takahuoneesta ihmeissään aikaisista asiakkaista. Kerroin, että etsin punaisia ballerinoja ja myyjä pudisteli päätään hetken aikaa kunnes hänen ilmeensä kirkastui. Ja niin hän toi minulle juuri niin täydelliset punaiset ballerinat kuin vain tyttö toivoa voi! Olin jo tehnyt ostopäätöksen, vaikka en edes tienyt mitä kengät maksoivat, mutta kun kävi ilmi, että ne olivat 40% alennuksessa olin jo matkalla kassalle kaivaen pankkikorttiani lompakosta! Kengät olivat jo pussissa kun muu henkilökunta vasta saapui paikalle nauraen, ettei kukaan ole mitenkään voinut vielä ostaa kenkiä!! Vaan on se niin helppoa, kun tietää mitä haluaa.

7. Kerää (ei skräppäykseen kuuluvaa) materiaalia, jota voit käyttää tulevissa töissäsi.

En nyt ottanut näistä valokuvaa, mutta talteen on tullut poimittua perinteistä aaltopahvia ja kuplamuovia muuttokaaoksen keskeltä töistä. Kakkupaperia Äitin kaapista. Lahjapeketin ympärillä ollutta ylellistä silkkinauhaa. Pala jämäkangasta.

8. Valitse päivän väri ja kuvaa vain kyseisen värisiä asioita.

Päivän väri oli valkoinen....9. Kerro materiaaleista tai tekniikoista, jotka ovat itsellesi erityisen vaikeita käyttää ja miksi.

Haluaisin kokeilla maalien käyttöä työssäni, en tiedä miksi en ole sitä vieläkään kokeillut, vaikka jälki puhutteleekin kovasti. Lisäksi haluaisin oppia kerrostamaan papereita ja muita materiaaleja enemmän töissäni, sillä se tuo mielestäni mielenkiintoa sivuihin. Tästä päästään myös siihen, että minun on edelleen jatkettava harjoituksia sen parissa, että raaskin käyttää niitä ihanimpia koristeita ja papereita eikä vain katsoa ja ihastella niitä...

10. Kerro miksi skräppäät tai haluat kokeilla skräppäystä.

Se syvällisempi syy on, että olisin itse mieluusti tietänyt enemmän isovanhempieni ja myös omien vanhempieni elämästä ja arjesta ennen minua. Millaista oli elämä ennen, mikä ilahdutti heitä jne... Tämän harrastuksen myötä voin tarjota vastaavaa tietoa myöhemmille polville.

Keveämpi syy on puhtaasti itsekäs! Pidän tästä, ihan mielettömän paljon!!! =) Oman työn vastapainona on ihanaa nähdä, että pystyy tekemään myös jotain konkreettista omin pikku kätösin. Olen pienen ikäni askarrellut kaikenlaista ja ollut aina kiinnostunut valokuvauksesta, mutta kun kuulin, että on olemassa harrastus jossa voi yhdistää nämä molemmat osa-alueet olin mennyttä!

1 kommentti:

  1. Tykkään kans tuosta "Vähän niinku kukkia"-leiskasta, huippuhauska :) Ja tuo 10. kohta oli aivan ihana! Voisiko parempia syitä skräppäykseen paljon ollakaan :)

    VastaaPoista