tiistai 31. toukokuuta 2011

Kallioon

Sunnuntai-iltana oli niin ankea sää, että päätin viettää laatuaikaa skräppikopperossani ja kuinka ollakaan, taas valmistui sivu Shimellen viikon luonnosta varten!


Tää sivu valmistuikin ihan hujauksessa, kaikki vaan asettui heti paikoilleen. Harmaa sää sai leikkimään tosi värikäillä papereilla ja kuoseilla. Tykkään kovasti oranssin, vaaleanpunaisen ja mintun yhdistelmästä.


Luonnoksen kolmen peruskokoisen kuvan sijaan skräppäsin neljä 3 X 4 -tuumaista kuvaa. Noista neljästä kuvasta kaksi on tärähtänyttä, (sillä oon kuvannut ne kävellessäni, ilman salamaa) mutta en antanut sen häiritä. Oikeastaan ei niin täydelliset otokset sopivat sivun aiheeseenkin ihan kivasti!


Lisäksi jätin luonnoksessa olevat ympyrät ja niiden alapuolelle sijoitetut suorakaiteet kokonaan pois. Mallailin kyllä pikkuisia perhosia ja meidän ystävysten nimikirjaimia taustapaperin ympyröihin, mutta ne ei vaan näyttäneet hyviltä... Toi taustapaperi on sen verran vilkas, että parempi ilman tässä sivussa. Naksuttelin sitten sivun yläosaan tuhkapilviä, jotka oli kyseisenä päivänä kovin ajankohtaisia!


Tarvikkeet: kuviopaperit Pebbles Inc., Fancy Pants, Studio Calico, October Afternoon ja Crate Paper; kirjaimet Jillibean Soup ja BasicGrey for Studio Calico; kuviolävistimet Fiskars ja EK Success; kuviosakset Fiskars

lauantai 28. toukokuuta 2011

Arkipäivät yhdessä

Tässäpä sivu, jonka tekeminen käynnistyi tuosta KI Memories -kuviopaperista. Siitä sain aiheen kuville, joille ei ollut mitään erityistä tarinaa. Joskus näinkin! =)


Sivu on tosi yksinkertainen, mutta se nyt ei tainnut tulla kenellekään yllätyksenä enää tässä vaiheessa?!? Ü

Tässä sivussa tarina on se tärkein juttu, josta tulikin yllättävän pitkä. Ja tosissaan se kumpusi ihan noista kuviopaperin viikonpäivistä, joita toljottelin useampaan otteeseen miettiessäni päivä tolkulla mitä oikein tekisin tän kanssa... Hyvä, että mietin, sillä tästä tuli yksi mun lemppareista!


Tällaisia pyrpylärykelmiä näyttää tulevan tällä hetkellä sitten joka sivuun... Mutta antaa tulla! Ne on oiva tapa tuhota paperin jämiä, lisätä vähän väriä ja mielenkiintoa sivuun ja ympyräthän taitaa sopia ihan kaiken kanssa!


Tarvikkeet: kuviopaperit KI Memories, Cosmo Cricket ja Studio Calico; kirjaimet American Crafts; chipboard-tähdet Maya Road; kuviolävistimet Stampin' Up!

maanantai 23. toukokuuta 2011

Legoland 1988

Shimelle vetää Herneämpärissä läpi vuoden kestävää, ilmaista 4 X 6 Photo Love -kurssia, jossa skräpätään tammikuussa yksi peruskokoinen kuva, helmikuussa kaksi, maaliskuussa kolme, nyt siis neljä ja joulukuussa huimat 12... Ensimmäiset kuukaudet eivät mitään kovin kummallisia oivalluksia oo vielä tarjonnut, mutta huhtikuussa piti jo kehitellä hieman interaktiivista sivua, ja koska en oo aiemmin moista kokeillut, olin heti valmiina leikkelemään muovitaskua!


Retrohenki jyrää edelleen, tosin ihan sattumalta, sillä mulla on ollut nää kyseiset kuvat teetettynä jo hyvän aikaa, en vain oo keksinyt niille järkevää toteutusta.Tää luonnos tuntui heti ihan täydelliseltä! Iloista 80-lukua ja legomaailmaan värikimaraa halusin tukea samanhenkisillä kuviopapereilla ja mielestäni onnistuinkin siinä.


Sivu syntyi tosi nopsaan, jopa luukun tekeminen ja muovitaskun tuunaus. Siitä saanen kiittää Shimellen hyvää You Tube -videota oman sivunsa teosta! Koristeet pidin aika minimissään; vähän haaraniittejä, lankakiehkuraa, tarinointilappuja, kirjaintarroihin piirtelyä, leimailua....


Tässä vielä kurkistusluukun alta paljastuva kuva ja tarinointi:



Tarvikkeet: kartonki Bazzill Dotted Swiss ja American Crafts; kuviopaperit Sassafras Lass ja October Afternoon; kirjaimet American Crafts ja October Afternoon; tarrat October Afternoon ja Scenic Route; tarinointilaput Shabby Chic Crafts; leima Studio Calico;

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Mut ajattele jos...

Uusin Get Inspired! -haaste kehoitti heittäytymään vallan nostalgiseksi ja minähän tein työtä käskettyä! Sivun vakmistuminen oli tuskaista ja siihen kului aikaa, mutta nyt se on siinä kunnossa, että saatoin antaa sen olla.


Alku oli ihan lupaava... Ressasin kuviopaperin reunat, pistelin reiät ja piirtelin feikkiompelukset kiertämään reunoja, käytin jopa vihreää ja valkoista suihkemaalia antamaan ilmettä. Ja sitten... Menin valkkaamaan ihan hassuja kuviopapereita ja kirjaimia ja sitten alkoi tökkiä! Pahasti! =/


Isoimman kuvan alla oli keltaista paperia, joka ei sitten kokonaisuudessa toiminut lainkaan, sen revin pois ja vaihdoin tilalle tuon raidallisen. Sitten kuvioleikkureilla leikkelemäni pallurat eivät enää sopineetkaan tuohon uuteen paperivalintaan, joten nekin oli revittävä irti, naksutella uudet ja valkata uudet napit.


Tässä vaiheessa sivu oli ihan liian haalean vaalea ja kaipasi väriä ja ryhtiä! Jaa taas naksuttelin uudet pallurat, revin vanhat pois ja palasin alkuperäisiin nappeihin. Lisäksi vaihdoin KOLMANNEN kerran boordilävistimellä leikkaamani piparireunat kurkkaamaan reunoista. Samoin oli tarinoinnin kanssa... Leimasin ensin yhden tarinointilapun, joka ei ollutkaan hyvä. Leimasin toisenlaisen, eikä toiminut sekään. Sitten päädyin paperisuikaleisiin, sillä en halunnut peittää aivan kokonaan alta pilkottavaa paperia... Puuh!


Samanlainen vaihtorumba oli myös kirjainten kanssa. Otin nämä jo kerran pois, kun hukkuivat taustapaperiin, mutta sopivat silti aiheeseen jotenkin niin hyvin, että palasin kuitenkin niihin. Piirsin vain valkoisella kynällä reunukset, toivoen sen lisäävän luettavuutta, mutta ei siinä ihan niin käynyt. Annoin olla... Nyt tää on tällainen, ihan ok, mutta aika sekava... Ens kerralla jotain helpompaa! =)

Tarvikkeet: kartonki American Crafts; kuviopaperit October Afternoon, Cosmo Cricket ja Studio Calicon mainoslippulappunen; kirjaimet American Crafts; tarrat October Afternoon; napit My Mind's Eye; suihkemaalit Studio Calico; boordilävistin ja sileä ympyrä Stampin' Up!; sahalaitainen ympyrä Martha Stewart

perjantai 13. toukokuuta 2011

Tee-se-itse-pakki

Xing esitteli taannoin kotitekoisia kuukausipakkeja, ja vaikka mulle joka kuukausi Studio Calicon -pakki tuleekin, (Täällä "maalla" ihan kotiovelle posteljoonin toimesta kiikutettuna! Joutunen perumaan kaikki pahat sanani Suomen postista...) tuntui ajatus valmiin pakin kopioimisesta hauskalta.

Ihastuin nimittäin suuresti tähän JBS Mercantilen toukokuun pakkiin ja ryhdyin kaivelemaan omia varastojani...


Itse asiassa SC:n pakeissa on ollut lähes kaikkia tässä setissä näkyviä koristeita, mutta se nyt olisi ollut aivan liian helppoa, siis käyttää JUURI niitä tuotteita mitä tähänkin oli valittu. Mä ajattelin kopioida enemmänkin JBS:n pakin tunnelmaa, en tarkkoja tuotteita. Ja tällainen siitä sitten tuli:




Raportoin sitten mitä tästä tuli tehtyä, kunhan saan sen kuvatilauksen vihdoin ja viimein tehdyksi....

Niin ja vähänkö ottaa aivoon tää Bloggerin sekoilu tänään!!! Jonkun epämäärisen vian takia monien viimeisimmät postaukset katosivat tänään. Nyt kun sain teksin taas takaisin, ovat kaikki kommentit hävinneet.... Ihan höhlää!

Ei mikään kaunokainen

Kaunokirjoitus. Siinä tämän viikkoinen Get Inspired! -haaste. Aihe sopi, oi niin kovin hyvin, sivuun mun käsialasta ja eriäviin mielipiteisiin sen ulkonäöstä. Ja mun ihan ensimmäinen sivu ilman valokuvaa! Kaikkea sitä ihminen tekee... =)


Kuvan virkaa tosiaan hoitaa Studio Calicon kuviopaperista leikattu osa, joka on mukavan kookas. Sivun asetteluun on saatu idea Elinan lauantain tapaamiseen tuomista Scrapbook Trends -lehdistä. (Mainittakoon nyt vielä, että tuo lehti on kaikista lehdistä se inspiroivin ja ihanin ja luonnollisesti niin kovin hankalasti ja hintavasti tilattavissa Suomeen! Pöh!)


Kartongin surruttelin sivuun kiinni ompelukoneella, ja jälki on kyllä ihan tekijänsä näköistä... =) Lisäksi pyörittelin Elinalta saamaani lankaa tuollaiseksi sykkyräksi tagiin, monista ulkomaisista blogeista bongaamallani tavalla. Tuo kyllä kivaa lisäilmettä kumpainenkin lankailu, sellaista tiettyä pehmeyttä ja särmää! Tykkään!
Sitten sivu ei mun mielestä kaivannutkaan muuta kuin ison, näyttävän otsikon, joka tuki aihetta mun mielestä erihyvin kun asettelin sen tollai ronskinrumasti....

Tarvikkeet: kartonki Bazzill; kuviopaperit October Afternoon ja Studio Calico; kirjaimet American Crafts; reunuslävistin EK Success; tagi ja kirjontalankaa

maanantai 9. toukokuuta 2011

10 vuotta myöhemmin

Olipahan tavattoman innostava skräppäystapaaminen lauantaina! Kiitos jälleen kerran Suskin järjestelyjen! Itse tapaamisessa sain tehtyä kolme sivua valmiiksi ja yöllä skräppäsin vielä yhden sivun Elliksen silppulaatikon aarteista, josta kehiteltiin ihan lennosta myös haaste!


Mä yhdistin "silppuhaasteen" ja Shimellen tämän viikon luonnoksen yhdeksi ja samaksi sivuksi! Aika näppärää! =) Luonnos oli tällä kertaa tämän näköinen:


Yksinkertainen sivu kaikin puolin, eikä siten sisällä mitään sen suurempia luomiskertomuksia. Mulla ei ollut edes valmista aihetta sivusta kun aloin tätä tekemään... Onneksi rakas siippa sai aivonystyrät ylikierroksille, kun tuli piruilemaan puolivalmiin sivun nähtyään ja kyselemään kuka tuo nuori mimmi kuvassa oikein on...? =) Ja siitä se ajatus sitten (taas kerran!) lähti.


Sivu näytti jotenkin tosi vihreältä ja pliisulta, joten leikkelin parit tagit ruskeista kuviopapereista ja reikävahventeet tein pinksusta paperista. Juurikin sopivasti väriä rikkomaan vihreä-valkoinen kokonaisuus!


Tarvikkeet: kartonki American Crafts; kuviopaperit Elliksen silppulaatikosta (olin tunnistavinani ainakin Making Memoriesia, BasicGraeytä ja Die Cuts With A Viewtä) kirjaimet American Crafts ja BasicGrey; kuviolävistimet EK Success

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Äidille


October Afternoonin blogissa oli hauskannäköinen kukkaohje, siis sen oloinen ohje, jolla mäkin onnistuisin!
Niinpä alkoi hirmuinen sydänten naksuttelu ja liimailu, lopputuloksena ihan kukannäköisiä kukkia! =)


Vähän nappeja ja Stampin' Upin ihanaisen lintu lävistimen lehdyköitä ja se oli siinä!

Tarvikkeet: kartonki American Crafts ja Bazzill; kuviopaperit October Afternoon ja Making Memories; kirjaimet Scenic Route; napit Crate Paper; kuviolävistimet Woodware ja Stampin' Up!

torstai 5. toukokuuta 2011

3 viikon syrjähyppy

Tän sivun tein edellisessä StadiScrapissa ja kun seuraava tapaaminen kolkuttelee jo ovelle, niin eiköhän oo syytä esitellä jo tämäkin sivu. Ja esittää kiitokset kaikille jotka sen tekoon osallistuivat, sillä tää on todellinen yhteistyöprojekti... voisin sanoa! =)


Olin tehnyt oman pakin näille kuville aaaiiiiikoja sitten ja satuin löytämään sen muuton yhteydessä, joten ajattelin napata sen tapaamiseen mukaan. Mutta kun paperit, joita pakkiin olin valkannut, eivät enää puhutelleetkaan... Apuun riensi Suski ja valtava, lähes aarrearkun veroinen jämäsilppupaperilaatikko! Ja keltainen piristämään fuksiaa! Jotenkin mulle vaan tulee tästä värimaailmasta Lauranan ihanat työt mieleen.


Sivu syntyikin sitten kuin itsekseen ja siinä sivussa alkuperäinen aihekin vaihtui. Oli kivaa ja helppoa skräpätä hyvässä seurassa! Mutta sitten, kaikki oli paikoillaan, mutta sivu kaipasi vielä sitä jotain... Tässä vaiheessa apuun tuli aina yhtä nerokas Riikka, joka ehdotti kirjainten koristelua feikkitikkauksilla! Ja se oli siinä! Otsikko nousee näin paljon paremmin esiin ja on huimasti mielenkiintoisempi!


Joten kiitokset vielä kerran avusta ja inspiraatiosta!!! Mitä tuokaan tuleva lauantai tullessaan... Kannattaa tulla itse katsastamaan! =)

Tarvikkeet: kartonki Bazzill; kuviopaperit sekalainen seurue yllämainitusta Suskin jämäsilppupaperilaatikosta; kirjaimet American Crafts; timanttiympyrät Zwa Creative

maanantai 2. toukokuuta 2011

HEI, ME SKRÄPÄTÄÄN TAAS!!!



StadiScrap - osa III! Oikeesti, nyt kaikki mukaan! On hauskaa! Lupaan! =)
Lisätietoja Suskin blogissa.